

نمایش 1 - 12 کالا از 139
0.0
از 0 رای
رم کامپیوتر ram یا همان (random acces memory)، یک حافظه ی موقت است که وظیفه ی اصلی آن ذخیره لحظه ای و انتقال اطلاعات با دسترسی تصادفی در سیستم است. در واقع حافظه ی رم، رابط بین پردازنده و فضای ذخیره سازی دائمی (هارد،فلش، دی وی دی) است.
در سرعت انجام عموم امور پردازشی در سیستم حجم رم، سرعت انتقال داده در رم و نسل رم بسیار موثر است. در واقع رم را میتوان مانند یک گذرگاه در نظر گرفت که اطلاعات مربوطه همگی توسط آن انتقال می یابند، پس بسیار مهم است که علاوه بر دقت در مقدار حافظه و سرعت آن به کیفیت ساخت رم و برند آن نیز توجه داشت. در ادامه به بررسی برخی برند های محبوب و معتبر نیز خواهیم پرداخت.
لازم به ذکر است پردازنده گرافیکی نیز برای افزایش میزان حافظه گرافیکی از حافظه های رم به عنوان رم گرافیکی بهره میبرد. اهمیت این موضوع در سیستم هایی که از گرافیک پردازنده یه به اصطلاح گرافیک آنبرد بهره میبرند بیشتر است، زیرا حافظه ی مورد استفاده گرافیک تماما از رم گرفته میشود.
دو نوع حافظه رم که اکثرا امروزه سیستم های کامپیوتری و ال این وان ها و لپ تاپ ها از آن پیروی می کنند نوع حافظه رم DDR3 یا DDR$ می باشد. با این حال مادربردهای جدیدی که از سال 2014 به بعد تولید شده اند، از جدیدترین استاندارد یعنی DDR4 پیروی می کنند.
همچنین رمها در دو فرم ساختاری DIMM و SO-DIMM عرضه میشوند. این دو نوع رم در سایز متفاوت هستند. DIMM کمی کشیدهتر و بزرگتر است و غالباً در کامپیوترهای دسکتاپ مورد استفاده قرار میگیرد. SO-DIMM در کامپیوترهای All in One و لپتاپها مورد استفاده قرار میگیرد. تمامی حافظه های رم با فرکانسهای متفاوتی به بازار عرضه می شوند. مثلاً رم DDR4 دارای فرکانس 2133مگاهرتز است، ولی در سرعتهای 2400، 3000، 3200، 3600 مگاهرتز و بالاتر نیز در بازار یافت می شود. قاعدتاً هرچه سرعت رم بالاتر باشد بهتر است اما در نظر داشته باشید که مادربرد و پردازنده شما از آن سرعت پشتیبانی کند. چنانچه فرکانس رم شما از حداکثر فرکانس قابل پشتیبانی توسط مادربوردتان بیشتر باشد، حافظة رم با سرعتی کمتر از سرعت اصلی خودکار خواهد کرد.
مهم ترین فاکتور برای انتخاب رم در هر نسل، مقدار حافظه ی آن است. هرچه رم دارای حافظه ی ذخیره سازی بیشتری باشد، دارای عملکرد بهتری نیز خواهد بود. تنها بیشتر بودن ظرفیت حافظه رم نمیتواند تعیین کننده ی سرعت سیستم باشد. قدرت پردازنده سیستم و نوع فرکانس رم هم نقش اساسی دارند.
سیستمهای کامپیوتری معمولی اداری – خانگی با داشتن 8 گیگابایت حافظه به راحتی از عهدۀ اجرای فعالیتهای روزمره بر می آیند. در صورتی که بخواهید سیستم گیمینگ خریداری کنید باید از رم های با ظرفیت 16 یا 32 گیگ استفاده کنید. با توجه به برند های مختلف با تایمینگ های متفاوت، قیمت رم کامپیوتر 8 گیگ نیز متفاوت خواهد بود. برای اطلاع از آخرین قیمت رم 8 گیگ می توانید به وب سایت جهان بازار مراجعه کرده تا از قیمت روز رم 8 گیگ مطلع شوید.
در نظر داشته باشید برای خرید سیستم رندرینگ باید از رم های حداقل 64 تا 128 گیگ استفاده کنید.
اگر کمی بخواهیم سیستم کامپیوتری خود را تقویت کنیم و از اجرای برخی بازی ها و نرم افزار های روز، اجرای بدون لگ و روانی داشته باشیم می توانیم با خرید رم 16 گیگ تا حدودی عالی داشته باشیم.
رم 32 گیگابایتی برای استفاده در برنامه های بسیار سنگین کامپیوتری می باشد. اجرای برخی بازی های سنگین با 16 گیگ رم ممکن است سنگین باشد. با توجه به قیمت بالای رم کامپیوتر 32 گیگ، فقط در صورتی که از بازیها یا برنامههای خیلی سنگین استفاده میکنید، رم 32 گیگ بخرید.
به مقدار دستوراتی که در هر ثانیه توسط حافظه رم فراخوانی میشوند. فرکانس رم بر حسب مگاهرتز بیان می شود. برای خرید رم کامپیوتر علاوه بر مقدار ظرفیت حافظه باید به فرکانس رم نیز توجه کرد. هرچه فرکانس یک رم بالاتر باشد، سرعت رم نیز بیشتر خواهد بود. لازم به ذکر است استفاده از حداکثر سرعت رم تنها به فرکانس رم مرتبط نبوده و پردازنده و مادربرد نیز باید قادر به پشتیبانی از فرکانس مورد نظر باشند.
زمان تاخیر یا تایمینگ در رم ها به زمان هایی گفته می شود که در بین اجرای دستورات وجود دارد. برای مثال از زمانی که پردازنده دستور فراخوانی اطلاعات را به سیستم ارسال می کند.
تا زمانی که این اطلاعات پیدا شده و به پردازنده ارسال شوند یک مکث بسیار کوتاه وجود دارد.
CL :
مخفف Column Address Strobe Latency که نشان دهنده مقدار زمانی است که رم به پردازنده پاسخ میدهد. هنگامی که پردازنده یک خانه از حافظه رم را فراخوانی میکند، چند کلاک پالس طول میکشد تا رم خانه ی مورد نظر را آماده سازد. این زمان آماده سازی باعث ایجاد وقفه و تاخیر میشود.
tRCD :
مخفف Time Row Address To Column Address Delay میباشد. در حافظه رم، اطلاعات به صورت سطر و ستون های ماتریکس ذخیره میشوند. مدت زمانی که توسط رم برای آماده سازی این ستون ها و سطر ها مورد استفاده قرار میگیرد.
tRP :
مخفف Time Row PreCharge میباشد و نشان دهنده ی میزان زمانیست که برای دسترسی از سطر یک حافظه به یک سطر دیگر نیاز است. در واقع این زمان، برای غیر فعال کردن سطر فعلی و فعال کردن سطر بعدیست.
tRAS :
مخفف Time Row Address Strobe میباشد. این عدد نشان دهنده ی زمان تعیین شده برای خواندن یا نوشتن سطر فعال شده در حافظه، قبل از ایجاد دستور فعال شدن خط جدید و غیرفعال شدن سطر فعلی است.
CMD :
مخفف Command Rate بوده و نشان دهنده مدت زمان مورد نیاز رم برای گرفتن اولین دستور است.
هیت سینک در عملکرد لحظه ای رم تاثیری ندارد، اما در کاردکرد طولانی مدت رم ها، به خصوص رم های نسل جدید که دارای حرارت تولیدی بیشتری هستند بسیار حائز اهمیت است. دلیل این امر کاهش حرارت رم ها در کارکرد های طولانی مدت میباشد.
همچنین هیت سینک ها در ظاهر کیس ها نیز موثر بوده و پوشش ماژول های رم با کاور های فلزی ساده و RGB دار، باعث زیبایی کیس می شوند. البته باید دقت کرد که ارتفاع و اندازه ی هیت سینک هنگام نصب با فن خنک کننده تداخل نداشته باشد.
پروفایل های از قبل ذخیره شده که برای افزایش فرکانس رم و کاهش تایمینگ به کار میروند. در واقع این قابلیت برای پیاده سازی کلاک رم در کمترین زمان و به صورت از قبل تعیین شده است.
برخی از ماژولهای رم از فناوری XMP که منتسب به AMD است، قابلیت XMP به کاربر اجازه میدهد تنظیمات رمهای سیستم خود را تنها با انتخاب یک پروفایل تغییر داده و از فرکانسهای بالاتری نسبت به فرکانس معمولی حافظه رم بهره ببرد.
از جمله برند های معتبر رم میتوان به Kingston کینگستونG.Skill جی اسکیل، apacer اپیسر، Corsair کورسیر و سامسونگ اشاره کرد. ای دیتا (ADATA)، سیلیکون پاور (Silicon Power) و کروشیال (Crucial) از دیگر برند های معتبر رم کامپیوتر محسوب می شوند.
یکی از مهمترین قطعات کامپیوتری برای ذخیره اطلاعات رم کامپیوتر می باشد. شرکت های برند مختلفی در سراسر جهان اقدام به طراحی و ساخت انواع مختلفی از رم کامپیوتر کرده اند. خرید رم با برند معتبر می تواند علاوه بر کیفیت و کارایی سیستم، از لحاظ طول عمر رم به صرفه اقتصادی تر بوده است.
چنانچه یک گیمر حرفه ای هستید و در هنگام خرید رم دچار تردید هستید، جهان بازار به شما رم های 16 تا 32 گیگی را پیشنهاد می دهد. البته توجه کنید که رم 16 برای اجرای بیشتر بازی های سنگین مناسب است و نیازی به خرید رم گران قیمت تر 32 گیگی نمی باشد.
در هر صورت اگر در هنگام خرید رم کامپیوتر دچار تردید هستید و نمی دانید کدام رم برای سیستم شما مناسب است می توانید با کارشناسان ما تماس گرفته و بهترین خرید رم را داشته باشید.