راهنمای خرید کارت گرافیک در ایران
در هنگام جمع آوری و پیاده سازی یک سیستم کامپیوتری یکی از مهمترین قطعاتی که باید توجه ویژه ای داشت، کارت گرافیک است. خرید کارت گرافیک در رقابتی که بازی ها و ماینر ها به وجود آورده اند سبب شده تا کاربران به صورت تخصصی و فنی تر وارد میدان شوند. در هنگام خرید کارت گرافیک معیارهای مهمی از جمله اینکه تا چه سطح از بازی ها را بخواهیم اجرا کنیم و مقدار فضای ذخیره سازی کیس و بعضی موارد حتی نوع نمایشگر از اهمیت بالایی برخوردار می شوند.
مشخصات فنی کارت گرافیک
کارت گرافیک دارای اجزای متفاوتی است که در کنار هم کار می کنند؛ ما در اینجا به بررسی اجزای کارت گرافیک میپردازیم.
واحد پردازش گرافیکی(GPU)
واحد پردازش گرافیکی (GPU) یک تراشه کامپیوتری است که با انجام محاسبات سریع ریاضی، گرافیک و تصاویر را ارائه می کند.
واحد پردازش گرافیکی یا GPU به یکی از مهم ترین انواع فناوری محاسباتی، هم برای محاسبات شخصی و هم برای محاسبات تجاری تبدیل شده است. این GPU که برای پردازش موازی طراحی شده است، در طیف گسترده ای از برنامه ها، از جمله گرافیک و رندر ویدئو استفاده می شود.
GPU ها بیشتر به دلیل قابلیت های خود در بازی ها شناخته می شوند، اما GPU ها برای استفاده در تولید خلاقیت و هوش مصنوعی (AI) محبوب تر می شوند. پردازندههای گرافیکی در ابتدا برای تسریع در ارائه گرافیکهای سه بعدی طراحی شده بودند. با گذشت زمان، آنها انعطاف پذیرتر و قابل برنامه ریزی شدند و قابلیت های خود را افزایش دادند.
برای خرید کارت گرافیک استوک مراقب کارت های گرافیک فیک، به ویژه کارت های تولید شده توسط سازندگان چینی با استفاده از فناوری ضعیف باشید.
بیشتر بخوانید | راهنمای خرید کارت گرافیک استوک
VRAM (حافظه دسترسی تصادفی ویدئو)
حافظه دسترسی تصادفی ویدیویی (VRAM) یک فرم تخصصی از RAM است که در واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) برای ذخیره داده های تصویر برای نمایشگر کامپیوتر استفاده می شود. این برنامه صرفاً برای رسیدگی به نیازهای گرافیکی برنامهها، مانند بازیهای ویدیویی و نرمافزار ویرایش ویدیو، اختصاص داده شده است. مستقیماً با کارت گرافیک ادغام می شود و به عنوان یک بافر پرسرعت بین GPU و نمایشگر عمل می کند.
بیشتر بخوانید : راهنمای خرید لپ تاپ استوک
خرید یک لپ تاپ استوک می تواند ایده خوبی باشد. با خرید لپ تاپ استوک شما کمترین هزینه را پرداخت می کنید و صاحب یک لپ تاپ کاربردی می شوید.
خنک کنندگی
کارتهای گرافیک مقدار زیادی گرما تولید میکنند و بنابراین برای جلوگیری از گرمای بیش از حد نیاز به خنککننده مؤثر دارند. راه حل های خنک کننده از کارتی به کارت دیگر متفاوت است، اما معمولاً از فن ها یا سیستم های خنک کننده مایع تشکیل شده است.
فن ها رایج ترین راه حل خنک کننده هستند و معمولاً در بالا یا پایین کارت گرافیک قرار دارند. این فن ها هوای خنک را از محیط اطراف به داخل می کشند و آن را در سراسر هیت سینک می دمند که صفحه ای فلزی است که گرما را از پردازنده گرافیکی و سایر اجزا جذب می کند.
سیستم های خنک کننده مایع پیشرفته تر هستند و معمولاً شامل یک بلوک آب است که به GPU متصل است، یک رادیاتور که گرما را از آب دفع می کند و یک پمپ که آب را در سیستم به گردش در می آورد. سیستم های خنک کننده مایع کارآمدتر از فن ها هستند، اما گران تر هستند و نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری دارند.
سایر ویژگی ها
کارتهای گرافیک ممکن است دارای ویژگیهایی باشند که عملکرد آنها را افزایش میدهد. به عنوان مثال، برخی از کارتهای گرافیکی شامل فناوری ردیابی پرتو هستند که نحوه رفتار نور در دنیای واقعی را برای تولید نور و سایههای واقعیتر شبیهسازی میکند.
سایر کارتهای گرافیک ممکن است شامل ابزارهای اورکلاک داخلی باشند که به شما امکان میدهند سرعت کلاک GPU و سایر اجزا را برای دستیابی به عملکرد بالاتر افزایش دهید. برخی از کارت های گرافیک ممکن است دارای پورت ها یا کانکتورهای تخصصی برای اتصال چند نمایشگر، هدست های واقعیت مجازی یا سایر تجهیزات جانبی باشند.
کارت گرافیک سری 3000 با عملکرد قدرتمند و تواناییهای گرافیکی بینظیر، انتظارات را از تجربهی بازی و کار با رندرینگ را به یک سطح جدیدی بردهاند؛ خرید کارت گرافیک گیمینگ، می تواند تجربهای پرشور و واقعی از بازی را با جزئیات و رنگهای فوقالعاده برای گیمرها در این سری به ارمغان بیاورد.
بیشتر بخوانید | بهترین کارت گرافیک سری 3000
معیار های عملکرد کارت گرافیک چیست؟
در اینجا ما مشخصات کارت گرافیک را پوشش دادیم؛ وقتی نوبت به خرید کارت گرافیک میرسد درک معیار ها، عملکرد و تاثیرش بر تجربه بازی و رندرینگ امری ضروری است.
FPS (فریم در ثانیه)
FPS تعداد فریم های ویدئویی است که یک کارت گرافیک می تواند در یک ثانیه نمایش دهد. مقدار بالاتر FPS منجر به تجربه بازی روان تر می شود. با این حال، مقدار FPS به سبک و نوع آن بازی شما بستگی دارد. برای بازی های سریع مثل call of duty، FPS بالاتر بهتر است. از طرف دیگر، برای بازی های کندتر مثل بازی های استراتژیک، FPS پایین تر قابل قبول است.
پشتیبانی از رزولوشن
حداکثر رزولوشنی که یک کارت گرافیک می تواند پشتیبانی کند مشخص می کند؛ که تصاویر واضح و دقیق روی صفحه نمایش چقدر به نظر می رسند.
رزولوشنهای بالاتر صفحه به قدرت GPU بیشتر نیاز دارد. رزولوشن صفحه نمایش بالاتر پیکسل های بیشتری برای پر کردن دارد.
شایان ذکر است که رزولوشنهای بالاتر نیز به CPU قدرتمندتری نیاز دارند، زیرا CPU باید با حجم کاری GPU هماهنگ باشد. بنابراین، اگر قصد دارید مانیتور خود را ارتقا دهید، مطمئن شوید که CPU شما میتواند حجم کار افزایش یافته را تحمل کند.
Ray tracing
ردیابی پرتو امکان نورپردازی واقعی تری را در تصاویر رندر شده فراهم می کند. رفتار نور را در یک صحنه شبیهسازی میکند و در نتیجه بازتابها، سایهها و روشنایی دقیقتر میشود. با این حال، برای عملکرد صحیح به یک GPU قدرتمند نیاز دارد. در حال حاضر تنها تعداد کمی از بازیها از ردیابی پرتو پشتیبانی میکنند، اما انتظار میرود که در آینده رایجتر شود. ردیابی پرتو تأثیر زیادی بر عملکرد دارد، زیرا به قدرت پردازش بیشتری از سیستم شما نیاز دارد. قطعاً شاهد کاهش شدید نرخ فریم ها خواهید بود که واقعاً وحشتناک است. این حتی با قدرتمندترین پردازندههای گرافیکی نیز اتفاق میافتد
DLSS
DLSS یک فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی است که می تواند کیفیت تصویر را افزایش دهد. از الگوریتمهای یادگیری ماشینی برای ارتقای کیفیت تصاویر با وضوح پایین به وضوح بالاتر استفاده میکند و در نتیجه تصاویر واضحتر و دقیقتر میشود. با این حال، برای عملکرد صحیح به یک GPU قدرتمند نیز نیاز دارد.
TDP (قدرت طراحی حرارتی)
توان طراحی حرارتی، همچنین به عنوان نقطه طراحی حرارتی شناخته می شود، به عنوان حداکثر مقدار حرارت تولید شده توسط یک CPU یا GPU تعریف می شود که سیستم خنک کننده آن برای دفع آن طراحی شده است. معمولاً بر حسب وات (W) یا کیلووات (KW) اندازه گیری می شود، اما میزان واقعی برق مصرفی پردازنده را نشان نمی دهد. اگر کاربر بخواهد از گرمای بیش از حد جلوگیری کند، سقف مصرف برق است که نباید از آن تجاوز کرد. بیشتر پردازندهها میتوانند انرژی بیشتری نسبت به TDP مورد نظر خود مصرف کنند – علاقهمندان به اورکلاک اغلب این کار را انجام میدهند – اما فشار پردازنده، که به عنوان آندرکلاک خودکار نیز شناخته میشود، ممکن است برای اطمینان از اینکه مصرف انرژی از TDP تجاوز نمیکند، وارد عمل شود.
معرفی برند های کارت گرافیک
کارت گرافیک MSI
شرکت MSI، که مخفف Micro-Star International است، یک شرکت تایوانی است که در سال 1986 تأسیس شد. این شرکت در ابتدا مادربرد و کارت گرافیک تولید میکرد.
کارت گرافیک MSI برای طیف گستردهای از حوضهها کاربرد دارد. این کارتها برای بازیهای ویدئویی، ویرایش ویدیو، طراحی گرافیک و سایر کارهای گرافیکی مناسب هستند.
کارتهای گرافیک MSI مزایای متعددی دارند، از جمله کیفیت ساخت بالا، عملکرد عالی، خنککنندگی کارآمد و طراحی زیبا. با این حال، این کارتها معمولاً نسبت به سایر کارتهای گرافیک موجود در بازار قیمت بالاتری دارند و تنوع محدودی دارند.
کارت گرافیک ASUS
شرکت ASUS، که مخفف Asustek Computer Inc است، یک شرکت تایوانی است که در سال 1989 تأسیس شد. شرکت ASUS در شروع به تولید کارت گرافیک و مادربرد پرداخته بود؛ اما بعد ها این شرکت به تولید لپ تاپ، کامپیوتر های شخصی، مانیتور، سرور، تجهیزات شبکه و… هم پرداخت.
کارت گرافیک ASUS میتواند به شما در حوضه های بازی ها، ویرایش ویدئو، طراحی گرافیکی، رندرینگ و حتی ایجاد جلو های ویژه نیز کمک کند.
کارت گرافیک ASUS در زمینه بازی های کامپیوتری بیشترین کارایی و طرفدار را دارد؛ با استفاده از این کارت گرافیک می توانید تصاویری با کیفیت بالا و نرخ فریم بالایی را در بازی های جدید ارائه دهند. این امر باعث می شود که بازی ها روان تر و هیجان انگیزتر به نظر برسند.
کارت گرافیک Zotac
ZOTAC در سال 2006 تحت حمایت PC Partner تاسیس شد. نام اصلی آن از zone به معنای«منطقه» و tact به معنای«تدبیر» است. یک سال بعد، ZOTAC اولین کارت گرافیک این شرکت، ZOTAC GeForce 7300 GT خود را توسعه داد. در سال 2008، ZOTAC اولین شرکت سخت افزاری بود که کارت گرافیک را با اورکلاک کارخانه ای عرضه کرد.
کارت گرافیک Zotac در طیف گسترده ای از قیمت ها و عملکرد ها موجود هستند. برخی از کارت گرافیک های Zotac برای بازی های سطح بالا طراحی شده اند، در حالی که برخی دیگر برای کارهای گرافیکی حرفه ای یا کاربردهای عمومی مناسب تر هستند.
کارت گرافیک های Zotac از پردازنده های گرافیکی مختلف از جمله NVIDIA و AMD استفاده می کنند. همچنین از انواع مختلفی از حافظه گرافیکی مانند GDDR5، GDDR6 و GDDR6X استفاده می کنند.
یکی از دلایل برجسته شدن کارتهای گرافیک AMD، استفاده از فناوریهای پیشرفته است. AMD دائماً مرزهای نوآوری را در پیش میگیرد و تضمین میکند که کارتهای گرافیکی آنها بهترین عملکرد و تصاویر را ارائه میدهند.
بیشتر بخوانید | کارت گرافیک چیست؟ معرفی برند ها
بهترین کارت گرافیک گیمینگ
پیدا کردن کارت گرافیکی که به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد به روزلوشن صفحه نمایش شما و انواع بازی هایی که انجام می دهید بستگی دارد. به عنوان مثال، MSI RTX 4090 SUPRIM X 24G برای 4K عالی است، اما برای 1080p در جایی که ASUS 4060 TI PROART OC 16GB میدرخشد، بسیار عالی است. هر چه رزولوشن صفحه نمایش شما کمتر باشد، کمتر نیاز به هزینه برای کارت گرافیک دارید.
فراتر از آن، بازی هایی را که می خواهید بازی کنید و با چه نرخ فریمی در نظر بگیرید. میتوانید از GeForce RTX 2060 SUPER VENTUS OC برای همه چیز از Counter-Strike: Global Offensive گرفته تا Borderlands 3 استفاده کنید، اما ممکن است لازم باشد برای اجرای بازیهایی مانند Assassin’s Creed Valhalla از MSI RTX 3060 TI GAMING X 8GB استفاده کنید.
کارت گرافیک برای امور روزمره
اگر شما قصد انجام کار های گیمینگ و طراحی را ندارید؛ و صرفا قصد شما از خرید کارت گرافیک انجام امور وبگردی، تماشای فیلم و اجرای برنامه های سبک است، نیازی به خرید کارت گرافیک رده بالا نیست. در اکثر موارد هم با همان گرافیک مجتمع آنبرد می توانید پردازش های گرافیکی سبک را انجام دهید. برای انجام اموری که در بالا به آن اشاره شد میتوانید Palit GTX 1660 SUPER تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
کارت گرافیک برای طراحی
برای کارهای گرافیکی، طراحی، تولید محتوا و کسانی که ویدئو با رزولوشن بالا تولید می کنند؛ و یا از برنامه های طراحی های 3 بعدی مثل Premier، Autocad و غیره استفاده می کنند؛ بهترین کارت گرافیک برای انجام این امور GeForce RTX 3090 GAMING X TRIO است، به شما اجازه میدهد از تمام پتانسیل خلاقیت خود استفاده کنید و شاهکار ها را خلق کنید.
سخن پایانی
خرید کارت گرافیک با توجه به نکاتی که در بالا به آن اشاره شد؛ میتواند تجربه کار کردن با برنامه های طراحی 3 بعدی، بازی ها با سبک ها و کیفیت های متفاوت، انجام امور روزمره را تغییر دهد و دیگر نیازی به نگرانی از خرید کارت گرافیک نیست. همچنین شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر به شماره تلفن: 02188852972 داخلی 102 تماس حاصل فرمایید.