چه لپ تاپ دست دوم یا استوکی بخریم؟
این روزها همراه با رخداد سالانه «بازگشت به مدرسه و دانشگاه» تب خرید سیستم پرتابل نیز افزایش مییابد و تازه واردان به دانشگاه با این سؤال بزرگ روبرو میشوند که چه نوع لپ تاپی را برای تحصیل بخرند؟
به گزارش خبر آنلاین، در ادبیات کامپیوتر دو اصطلاح به نامهای لپتاپ بیزینسی / Business Laptop و لپ تاپهای مشتری پسند و رنگی / Consumer Laptop داریم، هرچند درباره برگردان واژههای خارجی به فارسی همچنان دچار نقص هستیم.
اما اجازه بدهید با ویژگیهای لپتاپ بیزینسی و صنعتی بیشتر آشنا شویم تا شاید فرق آن دو را بهتر درک کنیم.
در وهله اول یک لپتاپ بیزینسی به دلیل استفاده از سختافزار «کاریتر» عمر بیشتری نسبت به لپتاپ رنگی و مشتری پسند دارد.
سری تینک پد آی بی ام که بعدها به نام تینک پد لنوو تغییر نام یافت نمونه اعلای لپ تاپهای بیزینسی است که زنده ماندنشان بیشتر از بقیه است و معمولاً سازنده 1 سال بیشتر گارانتی به مشتری میدهد. (به دلیل تضمین و اعتماد به ساخت باکیفیت خود)
اغلب لپ تاپ استوک صنعتی جان سخت بوده و استاندارد های ضد ضربه و افتادن از ارتفاع را دارند و از سوی دیگر اغلب دارای نمایشگر مات و نه شیشهای هستند و ممکن است در وهله اول مشتری پسند نباشند (مشتریان معمولی دنبال محصول چشم نواز و رنگی هستند).
داشتن و نداشتن نرم افزارهای اضافی از قبل نصب شده توسط کمپانی فرق دیگر این دو نوع لپتاپ است. لپتاپ صنعتی برای کسب و کار فاقد نرمافزارهای اضافی است که میتواند هارد و رم را اشغال کرده و موجبان دردسر برای کاربر را ایجاد کند. برعکس، لپتاپ مشتری پسند و رنگی مملو از نرمافزارهای متنوع برای کارهای مختلفی است که ممکن است کاربر معمولی بخواهد از آن استفاده کند. نصب سیستمعامل پروفشنال تحت شبکه روی لپ تاپهای بیزینسی واجب است درحالی که اغلب لپ تاپهای مشتری پسند بدون سیستم عامل ارائه میشوند.
عمر باتری بالا و تعویض برخی قطعات برای افزایش رم روی لپتاپ بیزینسی سهلالوصولتر است تا روی لپتاپ مشتریپسند که معمولاً کاربر برای دیدن فیلم و گوش دادن به موسیقی و مرور اینترنت از آن استفاده میکند.
امنیت بالای لپتاپ دست دوم صنعتی در مقابل سیستمهای رنگی و مشتری پسند با افزودن هویت بیومتریک و حسگر اثرانگشت و نرمافزارهای ضد سرقت داخل سیستم مشخص است و سازنده سرویس و خدمات پس از فروش گستردهتری هم برای لپتاپ صنعتی در مقایسه با لپتاپ مشتری پسند و رنگی در نظر میگیرد.
طراحی اغلب لپ تاپهای کانسیومر جذاب بوده و با هدف دل بردن از مشتری ساختهشدهاند و اغلب پروفایل پایینی در بخش سختافزار دارند و کسانی که عاشق خرید از فروشگاههای لوکس هستند را به سرعت به خود جذب میکند. جنس اغلب لپ تاپهای بیزینسی از فلز بوده ولی سیستمهای مشتری پسند هرچند رنگی است اما اغلب پلاستیکی هستند.
البته ممکن است لپتاپ صنعتی و بیزینسی را گران تر از سیستم مشتری پسند بخرید اما مطمئنید که عمر بیشتری خواهد داشت و قطعاً در دراز مدت ضرر کمتری خواهید کرد.
درمجموع دانشجویان همیشه علاقمند به خرید بهترین سیستم با کمترین قیمت هستند و همین جاست که اختلاف سلیقهها حتی در بین دختران و پسران هم زیاد میشود و درنهایت در طول تحصیل ممکن است چند بار مجبور به تعویض سیستم خود شوند (اگر پول داشته باشند)
(بیزینس را معادل کسبوکار دانستهاند اما لپتاپ بیزینسی را نمیتوان معادل کسبوکار نامید و شاید بتوان گفت لپ تاپهای صنعتی و کاری. متأسفانه واژه کانسیومر هم معادلسازی مناسب نداشته و بهترین واژه درنظرگرفته شده مشتریپسند است)