کارت گرافیک استوک انویدیا
یکی از پیشروهای فعلی در فناوریهای GPU (واحد پردازش گرافیک) کارتهای گرافیک استوک Nvidia هستند. شرکت انویدیا در زمینه سخت افزار و نرم افزار پردازش گرافیکی با کارایی بالا از کارت های گرافیک گرفته تا درایورهای گرافیک و ابزارهای بهینه سازی گرافیک تخصص دارد.
در کنار AMD، انویدیا یکی از تامینکنندگان اصلی سختافزار GPU برای علاقهمندان به کامپیوتر و همچنین مراکز داده و عملیات سرور در مقیاس بزرگ است.
کارتهای گرافیک استوک NVIDIA از جدیدترین و بهترین فناوریها مانند DLSS Super Resolution، DLSS Frame Generation و DLSS Ray Reconstruction برخوردار هستند.
شایان ذکر است که NVIDIA اولین کارت گرافیک خود را با قابلیت ردیابی اشعه در سال 2018 معرفی کرد و AMD تا سال 2020 این کار را انجام نخواهد داد. عملکرد ردیابی پرتوی کارت آنها یک نسل از AMD جلوتر است.
علاوه بر این، NVIDIA تنها سازنده کارت گرافیک است که بخش فوقالعاده بازار را هدف قرار داده است. کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 4090 سریع ترین کارت گرافیک جهان است و حتی به آن نزدیک نیست. اگر می خواهید بهترین تجربه بازی را داشته باشید، NVIDIA بهترین گزینه برای شما در زمینه سخت افزار و نرم افزار است.
مزایای کارت های گرافیک استوک انویدیا
- کارتهای گرافیک Nvidia کارت هایی با کارایی بالا هستند که رندر و پردازش گرافیکی قدرتمندی را برای استفاده در ویرایش ویدیو، بازیهای ویدیویی و سایر عملیاتهای پیچیده محاسباتی امکانپذیر میسازند.
- دلیل اصلی تبدیل شدن انویدیا به پیشرو در فناوری پردازش گرافیکی این است که انویدیا از یک رابط برنامه نویسی کاربردی (API) به نام Compute Unified Device Architecture (CUDA) استفاده می کند. این API به برنامه نویسان اجازه می دهد تا از تعداد بالای هسته های پردازش موازی موجود در سخت افزار GPU برای استفاده در الگوریتم های یادگیری ماشین استفاده کنند. در نتیجه این پیشرفتها، انویدیا اولین ابررایانههای DGX از سری DGX را در سال 2016 تولید کرد. این ماشینها به گونهای طراحی شدهاند که با ترکیب سختافزار GPU با نرمافزار یادگیری عمیق یکپارچه، کاربران بتوانند راحتتر از یادگیری عمیق استفاده کنند. از آن زمان، انویدیا یک نیروی قدرتمند در زمینه پردازش گرافیکی و محاسبات موازی باقی مانده است.
- یکی دیگر از مزایای استفاده از کارتهای گرافیک برای کارهای پیچیده محاسباتی این است که میتوان چندین GPU را در یک رایانه نصب کرد و مقدار زیادی از منابع پردازش موازی و بسیار کارآمد را به سیستم رایانه قرض داد. این امر به ویژه برای برنامه های کاربردی در زمینه های رایانش ابری و هوش مصنوعی مفید است و کارت های گرافیک استوک انویدیا را به منبعی ارزشمند در برنامه های محاسباتی مدرن تبدیل می کند.
بررسی و خرید کارت گرافیک دست دوم از جهان بازار
نمونه هایی از کارت های گرافیک انویدیا
انویدیا در طول دهههای فعالیت خود، نسلهای زیادی از سختافزار GPU، عمدتاً به شکل کارتهای گرافیکی، تولید کرده است. با هر نسل، سختافزار با منابع پردازشی بیشتر و ویژگیهای جدید برای افزایش قابلیتهای پردازش گرافیکی بهبود مییابد.
GeForce: خطی از پردازندههای گرافیکی انویدیا است که برای بازیهای کامپیوتری پیشرفته و سایر برنامهها طراحی شده است. تکرارهای بعدی سختافزار جایگزینهای ارزانتر و همچنین قطعاتی برای دستگاههای دستی و تلفن همراه ارائه کرد. از سال 2021، هفده نسل از سخت افزار GeForce وجود داشته است که آخرین آنها، سری کارت های گرافیک RTX 30 است.
A100 Tensor Core: سخت افزاری نسبتاً جدید از انویدیا است که قابلیت پردازش بسیار بالایی را برای استفاده در مراکز داده و هوش مصنوعی ارائه می دهد. پردازنده گرافیکی A100 تا 20 برابر عملکرد بالاتری نسبت به نسل های قبلی ارائه می دهد و امکان تقسیم منابع را به هفت نمونه جداگانه فراهم می کند. این برای تنظیم برای برآوردن نیازهای متغیر منابع مفید است. مدل A100 80GB همچنین پهنای باند حافظه بیش از 2 ترابایت در ثانیه را ارائه می دهد که آن را برای پردازش مجموعه داده های بزرگ و مدل های کامپیوتری مناسب می کند.